Vragen over mentorschap?
 085 902 20 27

Dag, ik ben Yet

Sinds 2018 is Yet Mentorschap Betuwe mijn bedrijf waarin ik als professioneel mentor en netwerkondersteuner werk.


Mijn naam is Yet (Henriette) Langerak en ik ben al lang werkzaam in de zorgsector. Ooit begonnen als ziekenverzorgster in een revalidatiecentrum en een verpleeghuis. Daarna overgestapt naar de gehandicaptenzorg. Binnen de gehandicaptenzorg ben ik als begeleider en coördinerend begeleider werkzaam geweest en de laatste 20 jaar als manager. Naast mijn baan als manager was ik sinds 2005 familiementor van één man (Richard). 

 

Veel ervaring in zorg

Omdat ik de afgelopen jaren regelmatig het verzoek heb gekregen of ik mensen als mentor wil vertegenwoordigen heb ik de overstap naar professioneel mentorschap gemaakt. De vele jaren ervaring in de zorg in diverse functies maken dat ik goed op de hoogte ben van zowel de inhoudelijke als organisatorische kant van de zorg. Ik weet waarover ik praat als het over de directe zorg gaat maar ook over wat een client kan en mag verwachten van b.v. een zorgaanbieder.

 

Netwerkondersteuner

Naast het mentorschap werk ik als netwerkondersteuner. Als netwerkondersteuner ondersteun en adviseer ik mensen op het gebied van de zorg. Dit kan zijn directe ondersteuning in gesprekken met zorgaanbieders, gemeenten, of andere betrokken partijen bij eigen zorg of de zorg voor een zoon, dochter, broer, zus, vader of moeder.

Deze ondersteuning of het advies kan een voorloper zijn voor de officiële aanvraag van het mentorschap maar dit hoeft natuurlijk niet.